„PRO”mediere

economie de stres, timp si bani

Caracterul voluntar (partile participa la mediere voluntar); Medierea este facultativa, partile nu pot fi obligate sa participe la mediere. Prezenta partilor la mediator denota dorinta acestora de a incerca variante alternative de solutionare a neintelegerilor.
Auto-determinarea partilor (intelegerea apartine partilor – orice termen prevazut in  intelegere trebuie sa fie propus si acceptat de parti); In cadrul unui proces, solutia este impusa partilor de catre un judecator dupa administrarea probatoriului in cauza. In timpul medierii, partile se concentreaza impreuna spre o solutie unanim acceptata. Mediatorul nu poate sa impuna nimic partilor, ele avand de decis daca si in ce conditii este avantajoasa pentru ele o solutie amiabila.
Confidentialitatea procedurii (atat mediatorul cat si partile prezente si avocatii partilor se obliga sa pastreze caracterul confidential al tuturor aspectelor discutate in mediere); Sesiunile de mediere nu sunt publice si nu poate fi dezvaluit nimic din ceea ce se spune in timpul medierii.
Neutralitatea/Impartialitatea mediatorului (mediatorul ramane in afara conflictului dintre parti si are o pozitie de mijloc intre parti, in timpul procedurii nefavorizand nici o parte);
Informarea gratuita, prealabila, asupra procedurii (inainte de semnarea contractului de mediere si inceperea efectiva a medierii, partile sunt informate asupra desfasurarii procedurii si a principiilor medierii)
– Apeland la mediere partile nu renunta la justitia clasica. Daca nu reusesc sa isi solutioneze prin mediere conflictul, au posibilitatea de a se adresa instantei de judecata, la fel cum o aveau si inainte de a apela la mediere
– Procedura de mediere se desfasoara in conditii de respect reciproc. Medierea ajuta oamenii sa isi pastreze si sa isi continue relatiile bune din trecut.
– Medierile pot fi programate in cateva zile iar intelegerea poate fi gasita foarte repede. In acest fel, poate fi economisit timp pentru stingerea conflictului. Sedintele de mediere pot fi facute atat dimineata  cat si dupa-amiaza

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s