Tipuri de mediere

se mediaza conflicte

civile – succesiuni; granituiri; pretentii; obligatia de a face; raporturi locative; altele care nu aduc atingere drepturilor fundamentale ,bunelor moravuri, ordine publica si statutul persoanei

de afaceri – Conflictele comerciale, indiferent daca privesc aspecte legate de continuarea unui parteneriat, derularea unui contract (prestari, livrari, calitate), aparitia dificultatilor financiare (concordat, insolventa), sunt extrem de neproductive pentru parteneri, angajati si colaboratori. Intreaga afacere poate fi compromisa pe termen lung de aceste conflicte. Medierea va ofera posibilitatea sa rezolvati in timp scurt aceste conflicte, sa decideti singuri cum sa transformati o situatie nefavorabila intr-o noua oportunitate si sa gasiti solutii pe termen lung.

de familie – Medierea familială este o modalitate prin care cuplurile care se despart sau care s-au desparţit deja, pot alege să înfrunte şi să-şi rezolve conflictele în scopul ajungerii la un acord care să corespundă nevoilor fiecarui membru al familiei, într-un mod avantajos pentru toţi, astfel încât toate părţile să câştige şi nici una să nu piardă.

– penale – se aplica la infractiuni pentru care, retragerea plangerii prealabile sau impacarea partilor inlatura raspunderea penala (viol/tentativa de viol, ultraj, abuz de putere);

de munca – Conflictele de munca privesc in general aspecte legate de continuarea/ incetarea/ derularea unui contract individual de munca. O alta categorie de conflicte priveste contractele colective de munca. A treia categorie priveste conflictele de la locul de munca care apar intre colegi sau departamente.

– conflicte in scoala;

asigurari  (auto, malpraxis,locuinte etc) – Conf. art.5, pct.3 din Ordinul nr. 3/2010 pentru aprobarea Normelor prudenţiale referitoare la rezolvarea reclamaţiilor privind activitatea asigurătorilor, reasigurătorilor şi intermediarilor în asigurări şi/sau în reasigurări (publicat în Monitorul Oficial, Partea I nr. 226 din 9/04/2010) emis de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor: „În vederea rezolvării pe cale amiabilă a disputelor dintre asigurători, reasigurători, intermediari în asigurări şi/sau în reasigurări şi asiguraţi/păgubiţi/petenţi, se vor putea utiliza metodele alternative de soluţionare a litigiilor, prevăzute de dispoziţiile legale în vigoare. 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s